Jeste li primijetili da je YouTube usporen posljednjih dana? Evo o čemu se radi

MNOGI korisnici posljednjih su se tjedana požalili kako im je usporen rad YouTubea te da su snimke usporene iako nemaju problema s internetom.

“Iznimno je spor… Gotovo pa nepodnošljivo”, napisao je jedan korisnik, drugi se nadovezao: “Samo kad gledam duge snimke”, dok je treći napisao kako je isprva mislio da ima problem s internetom. 

Mnogi su u komentarima napisali kako su primijetili da im je YouTube usporen ako koriste ad blockere te savjetovali drugima da ih onemoguće. 

Problem uzrokovao AdBlock

Veliki broj ljudi je za problem s ad blockerima okrivio Google, međutim, ispostavilo se kako je problem uzrokovao AdBlock, odnosno najnovije ažuriranje za Adblock Plus, točnije verzija 5.17.0. 

Adblock Plus developeri su ukazali na problem kao regresiju performansi na svom GitLab repozitorijumu, a korisnicima koji primijete probleme s Adblock i Adblock Plus servisima na YouTubeu i drugim platformama preporučuje se da ažuriraju svoje ekstenzije. 

Podsjetimo, u studenom prošle godine širile su se teorije da Google namjerno usporava YouTube na Mozilla Firefoxu, dok na Chromeu radi bez problema. Iz Googlea su te glasine opovrgnuli te krivicu prebacili na instalirane blockere oglasa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *