Od sutra će i Hrvatima biti dostupan Threads. Hoćete li ga koristiti?

THREADS sutra napokon stiže u Europu. Metin odgovor na Twitter (odnosno, po novom X) dosad je u Europi bio na čekanju, zbog strožih pravila privatnosti.

>>Aplikacija koja je Metin odgovor na Twitter izgubila 1.7 milijuna korisnika

Kada korisnici iz Europe odu na stranicu Threadsa, vide brojač koji odbrojava do sutra. To znači da će pristup aplikaciji imati od 14. prosinca. EU korisnici također mogu pronaći digitalnu pozivnicu s odbrojavanjem i riječima “Threads EU launch” kao i QR kod za pristup. Ipak, Meta ovo još uvijek nije službeno potvrdila.

Kako funkcionira Threads?

Dok je Instagram društvena mreža za fotografije i videa, Threads je tekstualna aplikacija. Na nju se možete ulogirati koristeći svoj Instagram profil. Na feedu će vam se prikazivati svi threadsi (kao tvitovi) koje su objavili ljudi koje pratite, kao i preporučeni sadržaj kreatora koje još niste otkrili.

Objave, spomenuti threadsi, mogu biti dugačke do 500 znakova (na X-u je dozvoljeno 280 ako nemate plavu kvačicu) i, osim teksta, uključivati poveznice, fotografije i videozapise do pet minuta. Svoju objavu na Threadsu možete vrlo lako podijeliti na Instagram Storyju ili bilo kojoj drugog društvenoj mreži. Sve u svemu, Threads je doista replika X-a.

Izgubit ćete Instagram ako izbrišete Threads

Zanimljivo je da Threads zahtijeva Instagram profil za pristup, a uključuje i jedan neobičan uvjet: brisanje Threads profila automatski rezultira brisanjem povezanog Instagram računa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *