Nova verzija Google Mapsa zbog jednog detalja razbjesnila korisnike

GOOGLE MAPS dobio je novu verziju koja se zbog jednog važnog detalja nije svidjela korisnicima. Naime, mnogi su na društvenim mrežama napisali kako im se ne sviđa nova boja za glavne prometnice, koja je, umjesto dosadašnje žute, promijenjena u sivu.

Osim toga, promijenjena je i boja ostalih cesta iz bijele u svijetlo sivu. Glavne rute kojima vas aplikacija vodi sada su tamno plave, dok su alternativne rute promijenile boju u svijetlo plavu i više nisu sive. Također, prikaz vodenih površina sada dolazi u svijetlo plavoj verziji, dok su zelene površine dobile tamniju nijansu. 

“Ne snalazim se kao prije” 

“Nisam fan nove verzije”, napisao je jedan korisnik Reddita, a drugi se nadovezao: “Ne snalazim se kao prije, radije bih da su ostale iste boje”. 

Korisnici pišu kako im je najveći problem to što su sve boje previše slične, te kako zbog toga ne mogu samo pogledati mapu “na brzinu”, već se moraju fokusirati na pregledavanje mape dok su u vožnji. 

“Navigacija nije ni približno dobra kao u prošloj verziji. Inzistira na korištenju glavnih ruta, iako su dostupne brojne alternativne. Prijašnja verzija dopuštala je biranje opcija, ovdje je puno više ograničenja. Ni izgled nije dobar”, glasi jedan od komentara. 

Neki su čak otišli toliko daleko da su napisali kako prelaze na aplikaciju Maps koja je dostupna na iPhone mobitelima, dok drugi traže način da se prebace na staru verziju.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *