Novi trend na društvenim mrežama: Znate li tko su finfluenceri?

U MORU trendova koji su preplavili društvene mreže, od ljudi koji jedu deterdžent do onih koji misle da je Zemlja ravna ploča, pojavio se novi fenomen koji obećava revoluciju u vašem bankovnom računu. Zovu se finfluenceri, skraćenica od “financijski influenceri”, i oni su ovdje da vam pokažu kako izgubiti prijatelje, razočarati obitelj, ali možda, samo možda, povećati saldo na vašem računu.

 

“Kupi kripto, postani kripto”

 

Prvi korak na putu prema financijskoj slobodi, prema finfluencerima, jest ulaganje u kriptovalute. Nevažno što ne znate razliku između Bitcoina i Super Maria, važno je samo da “HODL”-ate dok ne postanete bogati ili dok ne izgubite sve. A ako se potonje dogodi, uvijek možete prodati priču o tome kako ste skoro postali milijunaš i sad živite kao pustinjak.

 

“Ako ne možeš kupiti kavu, možeš kupiti dionice”

 

Zaboravite na dnevne užitke poput kave s mlijekom ili sendviča koji niste sami napravili. Pravi finfluenceri znaju da je svaki potrošeni novčić na kavu zapravo propuštena prilika za kupnju dionica tvrtke koja proizvodi te kave. Da, možda ćete patiti bez kofeina, ali tko treba spavati kad može noću ležati budan razmišljajući o burzovnim indeksima?

 

“Budžetiranje: Umjetnost života ispod svog standarda”

 

Finfluenceri će vas naučiti da je pravi ključ uspjeha živjeti tako da se čak i vaši roditelji počnu pitati gdje su pogriješili. Budžetiranje nije samo o tome da trošite manje – to je o tome da živite kao da ste u stalnom survival modu. Tko treba grijanje kad imate stare novine i maštu?

 

“Financijska neovisnost: Kako se umiroviti s 25”

 

Cilj svakog pravog finfluencera je postići financijsku neovisnost prije nego što završe fakultet. Ne bitno što je jedini siguran način da to postignete osvajanje na lutriji ili neočekivana ostavština od dalekog rođaka koji je bio tajni milijarder. Važno je samo da vjerujete da je moguće i da redovito objavljujete motivacijske citate na Instagramu.

 

“Zaboravite na modu, finfluenceri nose samo marku ‘Štednja’”

 

U svijetu finfluencera, markirana odjeća i modni dodaci su tabu. Umjesto toga, oni promiču nošenje odjeće koja vam može pomoći da uštedite novac, poput džempera koje ste naslijedili od djeda ili cipela koje ste pronašli na rasprodaji prije deset godina. Moda je prolazna, ali financijska sloboda (i dobar džemper) je vječna.

 

Iako finfluenceri možda zvuče kao svjetionici nade u moru financijske neizvjesnosti, važno je zapamtiti da je njihov savjet jednako pouzdan kao i horoskop u jutarnjim novinama. Dakle, prije nego što prodate auto da biste kupili Bitcoin ili zamijenite kavu za dionice, zapitajte se – je li vrijedno toga? Ako ništa, barem ćete imati materijala za dobar meme.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *